Sidor

lördag 19 september 2015

Utdelningsportföljens sammansättning

Funderade lite på portföljens utseende häromdagen, jag köper ju inte blint efter det som lyser mest grönt i bevakningslistan utan tar någon slags hänsyn till vilken typ av utdelningsaktie det är. Annars är det ju lätt att mest köpa preffar när allt är högt värderat, vilket på kort sikt förstås ger god direktavkastning men på sikt är förödande för utdelningstillväxten.
 
Hur ser de då ut? Jag grupperade våra innehav enligt nedan och det gav följande bild (återigen är andelen baserad på aktiens utdelning, inte värde). Jag tycker det är en rätt aptitlig mix redan nu, även om de aktier jag antagit kommer ha högst utdelningstillväxt har en rätt liten andel nu (de köps ju typiskt in med låg direktavkastning). Den största tårtbiten (5-10% utdelningstillväxt) består av bolag såsom Castellum, Industrivärden, J&J, Mekonomen, Bank of Nova Scotia.
 
 
Vilken mix föredrar du?

onsdag 2 september 2015

Inköp av Deere & Co och ökar i Bank of Nova Scotia

Hittade 40 st Deere & Co för under 80$ i måndags och fyllde även på med 50 st BNS för 58 CAD stycket nu när de gått ner ca 10% sedan förra inköpet.

Gröna traktorerna tror jag på långsiktigt även om de just nu upplever en dipp. Över tid är jag övertygad om att odling av spannmål med allehanda jordbruksmaskiner är något som kommer växa då fler magar ska mättas på vår planet och där är John Deeres maskiner bondens favorit.

Utdelningarna närmar sig 10% av målet, nu knappt 24 000 kr på årsbasis och 4,8% YoC.