fredag 12 juni 2015

Att göra ingenting?

Vissa dagar när det är mycket med allt av jobb, familj, hus å måsten och jag känner att jag inte hinner, eller snarare orkar, med sånt jag skulle vilja ha mer av - utflykter med familjen, träningspass, middagar ute utan barn, analysera och köpa aktier, etc - så försöker jag ändå tänka att göra "ingenting" också för oss närmre vårt mål eftersom det (oftast) är gratis. Ett parti schack med femåringen, äta matlådor, vattna odlingarna, leka på tomten med barnen eller planera för framtiden med fru vadVivill, de duger rätt långt, och under tiden läggs pengarna på hög i väntan på investeringsmöjligheter. Men ibland kommer frustrationen ändå... det är svårt med balansen, det kanske det alltid kommer, eller rent av bör, vara?

Vi har ju bestämt oss för att göra vad vi vill år 2024, det känns rätt långt bort i vardagen även om det går att följa en långsam stadig progress. Skönt då att känna att med en +10-årig investeringshorisont är det svårt att göra ödesdigra felköp idag med våra förutsättningar, och en utebliven investering behöver man ju inte ångra även om jag undrar varför jag inte tog in Systemair när de stod i < 110 kr, eller Protector i december när de hickade till runt 33 Nok, eller Bank of Nova Scotia när jag var några cent ifrån att få igenom en köporder på <49$ i mars. Men, chanserna kommer igen, om inte i de bolagen så kommer andra, och med 9 år kvar innan pengarna ska användas är det ju inte så bråttom? Ändå är jag sugen på att öka i t ex Elekta nu när den fallit 10% sen inköpet i maj...

3 kommentarer:

 1. Spot on! Jag har haft ett antal år då vi verkligen låg i för att göra allt, men vi blev fattiga och ganska trötta. Att inte göra något betyder att man kanske kan göra mer av det enkla och lite mindre "fancy". Läs en bok, lek med barnen osv Lär dig träna tidseffektivt och gå på utflykt i närområdet.

  SvaraRadera
 2. Undrar om inte BNS är billigare nu relativt valutaförändringen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är nog så nu, om än knappt! Dollarn har väl gått ner ca 7% från toppen i mars = ~3,50 dvs allt under 52,5$ är bättre än 49$ då. Därtill kommer courtage-sänkningen från Avanza vilket är särskilt intressant för BNS eftersom den med fördel bör handlas i Kanada, pga källskatten, vilket var dyyyrt förut.

   Radera