måndag 13 oktober 2014

Inköp Industrivärden

Passade på att öka på med 250 Industrivärden C för 116 kr st idag.

Det har närmat sig köpläge sista veckan i flera fina utdelningsbolag, känns ändå utmanande att balansera över kassan till aktier, särskilt som jag är i uppbyggnadsfasen av min portfölj. Hur mycket ska jag köpa? Hur ofta?

För tillfället utgår jag från ca 2 "normala" inköp/månad om ~25k/st för att sprida risken. Om det går ner mer kommer min bevakningslista visa grönt på mer än 1 ställe, köpa mer eller hålla fast vid "principen" ovan?

Hur tänker du som sitter på likvider som ska omvandlas till aktier?

2 kommentarer:

  1. Bra aktie att ha i en nystartad portfölj. Bra riskspridning samt stark utdelningskapacitet. Varför krångla till det ? Mina tre investmentbolag är Investor, industrivärden och Lundbergs i en portfölj med tolv innehav. Skulle lugnt kunna ha bara dessa tre aktier istället för alla tolv om man inte behövde skatta bort pengar vid ett skifte. Visst lite tråkigare skulle det bli men investeringar blir alltid bättre om man har tråkiga bolag och tråkiga strategier typ "köp och behåll" Vill man ha kul ska man gå till en spelbutik etc... Ta och satsa på investmentbolag i början det är kanon.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag håller med! Skulle gärna köpa åtminstone Investor också men de är lite dyra (än sålänge?)

    SvaraRadera