onsdag 14 januari 2015

Inköp Nordea

Ett nytt innehav togs in i portföljen häromdagen - 250 st Nordea till kurs 87,9 kr. Ökar utdelningarna med 948 kr på nuvarande nivå, som totalt uppgår till ca 12 200 kr på årsbasis, YoC 5,0%. Därmed har en första milstolpe om 1 000 kr/mån i passiv inkomst nåtts, 5% kostnadstäckning!

Nordea har dykt upp på radarn på senare tid när nya objekt eftersökts då det mesta på bevakningslistan sett dyrt ut. Analysakademin har gjort en omfattande analys av bolaget i våras, Lundaluppen snabbanalyserade det för några år sedan och Vägen till Frihet skrev kort om Nordea nyligen. Jag gillar att det finns potential till utdelningstillväxt då de idag delar ut en begränsad del av vinsten, åtminstone jämfört med vissa branschkollegor. Självklart inte riskfritt med exponering mot utsatta branscher och marknader men storlek och diversifiering talar för Nordea och på nivåer kring 85 kr bör nersidan vara begränsad över tid.

Jag vill ha fler innehav i banksektorn till portföljen, Handelsbanken ser hopplöst dyr ut medan Swedbank börjar närma sig köptaket om ca 175 kr efter att både Deutsche Bank och Credit Suisse sänkt rekommendation och riktkurs senaste veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar